Nieuws

Route 10-14 Delden officieel gelanceerd!

Met enthousiasme en gepaste trots is 24 augustus het onderwijsconcept Route 10 -14 Delden gelanceerd. Route 10-14 Delden is een samenwerking van Het Twickel College Delden (VO) en IKC Magenta (PO), die in alle gezamenlijkheid dit onderwijsconcept vormgeven. Het is een plek waar leerlingen van verschillende leeftijden en met een variatie aan leerniveaus, talenten en interesses elkaar ontmoeten, leren en samenwerken.

Burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente verrichtte, met behulp van twee leerlingen van Route 10-14 Delden, de officiële openingshandeling tijdens de feestelijke openingsmiddag. Meer weten over dit boeiende onderwijsconcept? Zie de website: www.route1014delden.nl


Informatieavond laptop: aanschaf of huur?

Op donderdag 17 juni is er om 19.30 uur een online informatieavond over de aanschaf of huur van een laptop. De ouder(s)/verzorger(s) van onze toekomstige 1e jaars leerlingen hebben via de mail een uitnodiging ontvangen. Mocht u vanavond verhinderd zijn, geen probleem. U ontvangt de informatie binnenkort per mail in een flyer van The Rent Company.

Hoge scores Twickel Delden bij landelijke wiskundewedstrijd!

De uitslag van de Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd is binnen. Onze leerlingen hebben weer hun uiterste best gedaan en mooie resultaten gehaald. Vandaag hebben we TIEM uit klas 1TH1 in het zonnetje gezet, omdat hij landelijk de achtste plaats heeft behaald. Ontzettend knap!Daarnaast hebben de leerlingen twee scholenprijzen in de wacht gesleept; een derde plek voor de tien beste leerlingen van 2VMBO en een vijfde plek voor 2HA. Kanjers! Vanmiddag en morgen vieren we dit met taart.


Virtueel Open Huis Twickel College Delden op 9 februari

Ook dit jaar houdt Twickel College Delden haar jaarlijkse Open Huis. Het evenement is vanwege de lockdown verplaatst van 26 januari naar dinsdag 9 februari. Helaas kan de school leerlingen van groep 8 en hun ouders niet fysiek ontvangen in het gebouw aan de Schoppenstede 19 in Delden. Er komt een virtueel alternatief in de vorm van een livestream.

De livestream is hieronder te volgen vanaf dinsdag 9 februari om 15.00 uur.

Het Twickel College Delden is een brede onderbouwschool van de Scholengroep Carmel Hengelo met alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat in klas 1 en 2 alle niveaus van het vmbo, havo en atheneum worden aangeboden. Leerlingen kunnen vanaf nu in Delden kiezen tussen twee onderwijsvormen: regulier en Route 10-14.

De school biedt ten eerste de bekende, reguliere onderwijsvorm waarbij zij les krijgen in de zogenaamde ‘dakpanklassen’ met twee niveaus, bijvoorbeeld vmbo-tl/havo of havo/vwo. Daarnaast is er met ingang van volgend schooljaar ook Route 10-14, een samenwerking met IKC Magenta, waarbij die niveau-indeling voor klassen wordt losgelaten en leerlingen vanuit een compleet gemengde stamgroep een onderwijsprogramma op maat volgen op hun eigen niveau.

Deze laatste organisatievorm biedt veel flexibiliteit en ruimte voor leerlingen om door te groeien in niveau. Leerlingen kunnen per vak uitdaging krijgen waar dat past, ongeacht hun instroomniveau. In tegenstelling tot de dakpanklassen wordt meteen bij aanvang van het schooljaar gekeken voor welke vakken uitdaging aangeboden wordt. Leerlingen werken op eigen tempo, interesse en niveau. Route 10-14 zorgt er bovendien voor dat de stap van basisschool naar middelbare school een overgang wordt waarbij de leerling zich prettig voelt en zich zeker kan, wil en mag opstellen. Deze route is voor groep 7- en groep 8-leerlingen van alle basisscholen toegankelijk.

In vergelijking met de meeste scholen voor voortgezet onderwijs is dit een kleine school: er zijn momenteel ongeveer 180 leerlingen. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat leerlingen en personeel elkaar goed kennen en dat de overleglijnen kort zijn. Hierdoor is de betrokkenheid groot en verloopt de communicatie onderling en met ouders erg snel.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de fysieke activiteiten, zoals meespeellessen muziek, proefjes bij natuurkunde en de sportinstuif in de gymzaal helaas niet doorgaan. Via een virtuele tour en informatie op de website laat de school desondanks zien hoe het brede onderwijsaanbod in Delden eruit ziet. Houd voor de laatste informatie www.twickelcollegedelden.nl in de gaten.

Open Huis Twickel College Delden 2021
Open Huis 2021


Presentaties scholen Scholengroep Carmel Hengelo voor 2e klassers

Uw zoon of dochter zit in leerjaar 2, Dan zit u vast met hem of haar volop in de oriëntatie op het vervolgonderwijs in klas 3. Graag hadden we de voorlichting live verzorgd maar nu doen we het online. Hieronder presenteren zich alle scholen van Carmel Hengelo online. Bij de keuze van de nieuwe school is het voor uw kind belangrijk dat hij/zij een goed gevoel bij de school heeft, de sfeer aanspreekt en hij/zij zich er welkom voelt. Het is een belangrijke beslissing, dus neem de tijd en laat u informeren.

Uit welke scholen van Scholengroep Carmel Hengelo kunt u kiezen?

  • Avila College
  • Lyceum de Grundel
  • Het Twickel College Hengelo
  • C.T. Stork College

Onderstaand vindt u meer informatie over de bovenstaande scholen.

Avila College - mavo – havo

Het Avila College is een kleinschalige school met een prima sfeer aan de Deurningerstraat in Hengelo waar we een volledige mavo en een onderbouw havo hebben. Een school dus voor leerlingen met een advies TH/mavo-havo. Een school waar we je uitdagen en waar je de mogelijkheden hebt te groeien, succesvol te zijn. Een school met pit!

Voorlichting voor ouders van tweedeklassers:

Om een algemene indruk op te doen van Avila College:

Meer weten?
Op de website van Avila College kun je heel veel te weten komen over onze school. Kijk dus lekker rond!

Hebben jij of je ouder(s) vragen, dan kunnen jullie altijd contact opnemen. We helpen graag verder.

Lyceum de Grundel - havo – atheneum - gymnasium

Lyceum de Grundel biedt havo, atheneum en gymnasium onderwijs en is al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw een begrip in Hengelo. Lyceum de Grundel is gehuisvest in een mooi karakteristiek schoolgebouw, waarin dag in dag uit, door ongeveer duizend ambitieuze, leergierige leerlingen onder leiding van enthousiaste, deskundige docenten en andere medewerkers onderwijs wordt genoten. Onderwijs, waarbij onze leerlingen mogen groeien voor het leven.

Wij zijn meer dan een school voor regulier voortgezet onderwijs die leerlingen voorbereidt op het halen van een havo/vwo diploma. Op Lyceum De Grundel gaan we ervan uit dat niet alleen de cognitieve ontwikkeling, maar ook de persoonlijke en sociale ontwikkeling van belang is om betekenisvol te zijn. Al onze leerlingen zijn uniek en krijgen op onze school de ruimte uit te groeien tot wie ze willen zijn. Iedere leerling doet er toe, maakt het verschil.

Meer weten?
Kijk op www.lyceumdegrundel.nl


Het Twickel College Hengelo - havo - atheneum

De school als creatieve stad
Het Twickel College Hengelo is onder architectuur gebouwd (door Herman Hertzberger) onder het motto: de school als creatieve stad. Wij zien onze school als een stad in het klein. In ons gebouw oefenen leerlingen met situaties uit het echte leven (in een dorp of stad): wonen (gezin), werk, sport, theater, kunst, wetenschap, filosofie en religie.

Missie en visie Twickel College Hengelo
Wij willen leerlingen opleiden tot vol- waardige burgers en hen voorbereiden op een toekomst in de maatschappij waarin ze gelukkig zijn. Dit doen we vanuit een visie. Wij denken dat hoe beter de leerlingen de ‘spelregels’ begrijpen van de plek waar ze wonen en werken, hoe duidelijker en gemakkelijker het leven is. En des te meer ruimte en tijd er overblijft om de omgeving waarin je leeft te verbeteren en je geluk te vergroten.

Twickel talent (tt)
Op het Twickel College vinden we het belangrijk dat elk kind zich maximaal kan ontplooien. Dit stimuleren wij in de reguliere lessen, maar we bieden ook talentprogramma’s aan. Voor alle leerlingen (zowel havo, atheneum en de atheneumplus) is het mogelijk om naast de reguliere lessen een van de vier talentprogramma’s te volgen. Dit betekent dat de leerling twee uur in de week extra Muziek, Kunst & Techniek, Sport- of Danslessen volgt.

Klik onderstaand voor enkele impressies:Meer weten?

Kijk op www.twickelcollege.nl en kies voor locatie Hengelo


C.T. Stork College


Aan het eind van leerjaar 2 ga je kiezen. Kiezen in welke richting jij verder wilt. We hebben dan 5 profielen voor je om uit te kiezen. Van alle profielen weet je dan al iets, want daar heb je tijdens je Loopbaanoriëntatie en begeleiding kennis mee gemaakt.


C.T. Stork College verzorgt het VMBO onderwijs van de profielen:

Op de niveaus

  • Basis Beroepsgerichte Leerweg BBL
  • Kader Beroepsgerichte Leerweg KBL
  • Theoretische en Gemengde Leerweg TGL

Beroepsgerichte keuzevakken

Naast het door jou gekozen profiel, moet je ook een aantal beroepsgerichte keuzevakken volgen. In de folder hieronder lees je daar meer over. Welke beroepsgerichte keuzevakken je kiest, dat is aan jou. De beroepsgerichte keuzevakken zijn een belangrijk onderdeel van je examen, dus denk goed na over de keuzes die je maakt; ze moeten bij jou en je toekomst passen!

Folder downloaden

Bekijk hieronder de promo video

Meer weten?

Kijk op www.ctstorkcollege.nl